Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2007

Det er bare å merke seg navnet, Scarzello. Den 5 hektar store, 3 . generasjons drevne vingården i hjertet av Barolo lager noen ganske spennende viner.

En del af druematerialet stammer fra bunnen av Barolo-marken «Vigna Merenda» på Pajagallo og Sarmassa. Kun få drueklaser per vinstokk høstes (green harvest), som gir denne barberaen fyldig, intens og kompleks, til barbera og være. Barbera Superiore vinen får en lang maserasjon, ca 25 dager i ståltanker, før den lagres 16 måneder i 2500L slovanske eikefat (botti) og så 6 måneder på flaske før den kommer på markedet.

Beskrivelsen «Superiore» kommer fra at vinen lagres på fat i 12 måneder. Samlet produksjon for denne vinen er på 5.000 flasker per år.

Denne barberaen har en fantastisk mørkerød farge! Saftig og intens fruktig smak av bringebær, kirsebær, sviske og vanilje, lite fremtredende men myke tanniner, avrundet av en frisk syre. Smaken av bær og en lett syrlighet sitter lenge.

Passer til kalv, lam, oksestek, oksecarpaccio, pasta med kjøttsaus, men den drikkes fint uten mat også.

Drue: 100% Barbera

Vinosite.com

Vinfakta.com

Bichel.dk

Azienda Scarzello

Vinmonopolet 239.-kr (v#9374101)