Røstipoteter med ishavskaviar

roesti-1

Superenkelt å lage men også en velsmakende forrett. Basta!

til 4 personer

8 rå poteter
ishavskaviar
2 ss usaltet smør
seterrømme
1/2 rødløk
pepper
salt

Skrell og riv de rå potetene. Legg de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken. Bland potetmassen med smeltet smør, salt og pepper. Stekes gyldne i en panne i brunet smør på svak varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Jeg brukte en medium stor, rund, form til å trykke potetmassen ned i for å få en fin form på potetkakene. De ble stekt i 4-5 minutter på hver side i en stekepanne på medium varme med litt rapsolje og en klatt smør i. Når potetene har fått en fin brunfarge på undersiden snur du de. Utsiden skal være fin og gylden på begge sider men pass på at den får ligge lenge nok til at den ikke rå inni når den er ferdig. Lag gjerne en ekstra som du kan teste med underveis.

Fordel rømme, ishavskaviar og finhakket rødløk over og server straks.

gini-soave-classico-2015_m

Gini Soave Classico 2015
Med denne Soaven fra Verona i vindistriktet Veneto i Italia var det ingen tvil, det var en absolutt match til den salte og knasende gode røstipoteten fra første dråpe!  Vinen er knusktørr, leskende og en lett allrounder med friske smaker av eple og sitrus, laget på 90% Garganega og 10% Chardonnay druer. Server temperert til 10-12º C.