Pascal Clement Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Gravains 2012

Aux Gravains 2012-2

Pascal Clement har ikke holdt på lengre enn siden 2012, men lager allerede viner som er verd å legge merke til. Jeg har riktignok kun smakt hans topp cuve, 1er Cru Aux Gravains, som også er hans første årgang, men når det allerede smaker som dette er potensialet enormt. Vinen er det bare å handle inn i stort monn og legge i kjelleren, dagens prisnivå på hans viner kommer nok ikke til å ligge så lavt særlig lenge.

Huset til Pascal ligger i Sauvigny les Baune, ca. 10 minutters kjøretur nord for Beaune. Han eier ingen egne vinmarker, men leier 0,5 hektar i Savigny-lès-Beaune og kjøper resten av druene til produksjonen sin fra 19 forskjellige appellasjoner, fra Rully i Sør-Burgund til Chambolle og Gevrey i nord. Huset er fra 1850 tallet hvor kjelleren rommer 200 fat og har også utvidet med nye produksjonslokaler.

Selv om Pascal kun har produsert egne viner siden 2012 har han mye og god erfaring fra tidligere. Han har for eksempel jobbet i fire år hos en av Burgunds mest legendariske vinprodusenter, Jean-François Coche-Dury, og hos Chanson Pere et fils Group Bollinger.

Clement-hus
Maison de Pascal Clement
foto © Clement

vinifikasjon
Jordsmonnet består av mye kalkstein, blandet med leire og finkornet sand. Vinen fikk 5 dagers kaldmaserasjon på ca 5 dager og 15 dagers fermentering, før den ble lagret i 18 måneder på 25% nye franske eikefat.

smaksnotater
Det er lenge siden jeg har smakt en så ren og druetypisk Pinot Noir. Burgund er stedet for denne druen, ingen tvil!
Fra glasset kommer det en svak og flott, ren og kjølig frukt, ørlite eik kanskje. På smak er dette en superelegant og frisk vin med mørke og behagelige undertoner. Deilige smaker av kirsebær og bjørnebær, noe krydder, fint integrerte tanniner og en lang frisk ettersmak. En ettersmak jeg ble sittende å smatte en liten evighet på!  Vinen tempererte jeg til 16° C.

Perfekt matfølge til denne vinen er lammecarrè og konfitterte kyllinglår, men det var heller ikke feil å drikke den uten mat!

Pascal Clement Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Gravains 2012

Pascal Clement

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: