Oslo Buco

Dette er en knallgod Oslo-versjon av Osso Buco, med lam i stedet for kalveskank.

til 4 personer

1 kg lammebog
1 løk
5 ss mel
4 tomater
1 dl olivenolje
5 hvitløksfedd
3 dl god rødvin
200 g sellerirot
4 gullerøtter
1 appelsin
4 ss sukker
3 bokser plommetomater
fersk bladpersille
fersk oregano

Gjør klar alle ingrediensene først.
Skrell og hakk løken i store biter, hvitløken skrelles og deles i to, tomatene legges i kokende vann i 3 minutter og deretter i isvann, dra av skinnet på tomaten og del i fire. Skrell og del selleriroten i biter, skjær av skallet på appelsinen og del i passe biter.

Skjær lammet i passe store biter og ha salt, pepper og mel over kjøttet på begge sider. Varm opp en jerngryte på komfyren, ha i litt olivenolje. Brune kjøttstykkene godt i noen minutter, ta de ut og legg de til side.

Bruk samme gryte til å frese opp grovhakket løk og hvitløk med litt olje og sukker. Når løken er gylden er det bare å ha i plommetomater, tomater, selleritot, gulrot, appelsin, rødvin og lammekjøttet. Legg lokk på gryten og sett den midt i ovnen på 180 grader i 2 timer. Ta av lokket og la stå i 2 timer til. Smak til med salt, pepper og grovhakket basilikum.

gremulata
skallet av 1 sitron
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
salt og pepper

Bland alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Drikkeforslag:
Boffa Carlo Barbaresco 2008
Tenuta il Sogno Due Brenton 2008

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: