Nøgne Ø

porter

Nøgne Ø (kalt Det kompromissløse bryggeri) er et norsk ølbryggeri. Aksjeselskapet ble stiftet vinteren 2002 av Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun. Bryggeriet startet på Bergemoen i Grimstad, men flyttet høsten 2005 inn i de gamle lokalene til Rygene Kraftstasjon, like ved grensen til Arendal kommune. Det er bygget et større og moderne produksjonsanlegg i de gamle lokalene.

Alt ølet er upasteurisert og inneholder derfor levende gjær. Det gir en lang holdbarhet og et fyldigere øl. Det tilsettes GodJulikke kullsyre, all kullsyren i ølet produseres av ettergjæringen som skjer i flasken.

VG melder at Nøgne Ø har tatt sølv og gull i World Beer Cup. Det er bare å gratulere – man er ikke akkurat overrasket, etter å ha smakt både Dark Horizon (som vant gull i klassen “Strong Ale” og Porter, et lettere, mørkt øl.

God Jul 8.5%
Underlig JulEn mørk ale brygget spesielt for julen, med en rik og kompleks smak av karamell og malt. Dette er en sterk, mørk og ganske søt juleøl. Mer rund på smak enn underlig Jul.

Underlig Jul 6.5%
Et underlig øl med masse aromaer. Her er det samlet inspirasjon fra gløgg! Den er krydret med nellik, ingefær, koriander og kardemomme. Pent balansert og dunkelt øl.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: