Mango og kyllingsalat

Mango og kyllingsalat

Her får du oppskriften til en kjempefrisk sommerrett. Jeg klarte ikke å stoppe å spise denne saftige og gode retten før tallerkenen var skrapet.

til 4 personer

2 stk kyllingfileter
2 stk mango
1 vårløk
1 lime
1/2 fersk chili
1 neve fersk spinat
1 liten hjertesalat
1 neve koriander
2 dråper sesamolje
1 ts peanøttolje
1 ss soyasaus
salt

Tørk av kyllingfiletene med tørkepapir, før du skjærer de i tynne skiver (ca 2 cm). Varm opp en panne med litt rapsolje og stek kyllingen forsiktig på medium til lav varme i ca 2 minutter på hver side. Kyllingen skal være gjennomstekt, men saftig og ikke med hard skorpe. Ha salt over og la den stå og kjøle seg ned. Riv til kyllingen opp i passe små biter før servering.

Skjær mangoene i lengeretningen, langs med stenen. Legg så kniven flatt, like over skallet, og la den gli langs skallet og skjær fruktkjøttet av. Kutt i grove terninger.

Ta ut frøene i chilien og finhakk den og vårløken. Press limesaft i bollen sammen med peanøtt og sesamoljen og vend det hele inn med en slikkepott. La stå mens du vasker salaten godt med kaldt vann og tørker den i en salatslynge. Helt til slutt anretter du salaten på et flatt serveringsfat. Vend chili/vårløkblandingen inn med kyllingen og mangoen og legg det hele over salatsengen. Serveres med ferskt, godt brød og koriandersmør til.

koriandersmørSaint Romain 2010
50 g usaltet smør
2 ss koriander
1 klype maldonsalt

La smøret stå i romtemperatur til det mykner. Finhakk koriander, vask hendene godt en gang til og elt korianderen, med hendene, inn i smøret. Strø litt maldonsalt over.

Taupenot-Merme Saint Romain 2010 er en frisk og flott vin som med sin friskhet og fylde balanserer fint mot mangoens sødme og friskheten fra limen. Server Chardonnayen, temperert til 10° C, og du får en fin match til salaten.