Lun chevre og fiken med sherrysirup

chevre-fiken2-ws

til 4 personer

150 g chevre
4 ferske fiken

Skjær chevren i 2 cm tykke skiver og stek på medium varme i en tørr panne til de er lett karamelisert på den ene siden. Ta pannen av varmen og la de kjøle seg ned i pannen. Skyll fiknene i kaldt vann og skjær de i skiver. Legg de på et stekebrett og varm de i ovnen på 120°C til de er så vidt lune.

sherrysirup
1 dl sherry
1 dl lønnesirup
saften av 1/2 lime

Sherry, lønnesirup og limesaft kokes inn til det halve. Fordel den varme sausen på tallerkene, legg de lune fikene og shevren oppå. Ha gjerne litt av sirupen over fikene også.

2 ss pinjekjerner
8 røde pepperkorn
8 grønne pepperkorn
8 sorte pepperkorn
4 mynteblader

Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne på medium varme, avkjøl og kutt de i to. Pepperen støtes grovt i en morter. Bland de to sammen. Finkutt myntebladene. Garner med pinjekjerner, pepper og mynte. Server straks.

Aurora AustralisNøgne Ø Aurora Australis (11%) kommer i en liten (0,25l) flaske, men har en stor smak. Det er et mørkt og kompleks øl med en del sødme men også balansert syre som gikk serdeles godt til denne desserten. Aurora Australis er et sammarbeidsprosjekt mellom Nøgne Ø og Bridge Road Brewers i Australia. Nøgne Ø har laget det samme brygget på whiskyfat og sendt det til Australia, mens Bridge Road sendte sitt resultat i eikefat som tidligere inneholdt rødvin, til Norge. Nøgne Ø har tidligere også brygget India Saison sammen med dem.

Følg MatogVinnett på Facebook

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: