Lammegryte

1 ½ kg lammekjøtt
300g bacon
3 ss olje eller margarin til steking
1 løk
2 fedd hvitløk
4 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurrè
1 gulrot (finhakket)
1 stilk sellerirot (finhakket)
1 ts tørket timian
1 laurbærblad
salt og pepper
evt. 1 ts sukker

Skjær bacon i små terninger. Stek på lav varme i en stor jerngryte til den er stekt og har svettet ut mye fett. Løft ut baconbitene og ha de i en bolle. Stek løk og hvitløk i baconfettet til de er myke og gylne. Løft dem ut og ha de sammen med baconet.
Skjær kjøttet i ønsket størrelse og tørk godt av det. Skru opp varmen på pannen og brun kjøttet godt på alle sider. Ha i alle ingrediensene, rør inn tomatpureen, ha på lokk og sett inn i ovnen på 90grader i ca. 6 timer.

Lag en god potetstappe med frisk salat til og middagen er klar.

Vinanbefaling; Casalferro 2004