Lakrispannacotta


Lakrispannacotta

Er du forsiktig med mengden av rålakris i blandingen får du en pannacotta med en mild smak av lakris. Rålakrisen jeg brukte her fant jeg tilslutt hos «Gutta på Haugen«.

Lakrispulver

til 8 porsjoner

6 dl fløte
100 g sukker
1 1/2 ts rålakris
2 stk vaniljestenger
4 stk gelantinblader

Bløtlegg gelantinen i kaldt vann.

Kok opp fløte, sukker, vanilje (ta med den skrapte vaniljestangen også) og lakris etter smak. La koke i 15 minutter. Ta av platen og la kjøle i 10 minutter. Sil av blandingen og hell vesken tilbake i pannen.

Valplicella Recioto

Kryste vannet ut av gelantinbladene, legg de i pannacottablandingen og la trekke inn i 5 minutter. Hell blandingen i de dessertskålene du har tilrådighet og la kjøle i romtemperatur en halvtimes tid og sett så i kjøleskap. Gjerne over natten.

Serveres kaldt med for eksempel bringebær og karamellpynt. (smelt sukker på medium varme med 1 ss smør, hell i tynne strimer på bakepapir).

Rødvin til dessert er kanskje ikke vanlig, men denne Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2008 var en perfekt match. Spesielt hvis du serverer den temperert til 10° C. Da møter vinen dessertens temperatur etter et opphold i kjøleskapet. Vinen hadde en fyldig sødme med et lett syrlig, og noe bitter avslutning som fungerte helt supert til sødmen til Pannacottaen.