Kjøttboller i rødvinssaus

kjottboller ws

til 4 personer

600 g kjøttdeig av lam
50 g spekeskinke
4 skiver loff
2 dl rødvin
1 dl melk
1 ss kapers
1 løk
1 gulrot
10 g salt
2 hvitløksbåter
2 ss olivenolje
1 ss fennikkelfrø
1 stilk stangselleri
2 ss nyrevet parmesan
1 bunt basilikum
10 salvieblader
1 boks hele tomater uten skinn

Skjær bort skorpen på loffen og legg i de i en dyp tallerken og hell over melken. Skjær skinken i små terninger. Skyll basilikumen og finhakk. Klem ut melken av brødet og smuldre de i små biter i en bolle. Toaste fennikkelfrøene i en tørr varm panne i ca 15-20 sekunder, Kjottboller_panneeller til de får en lysebrun farge. Knus de grovt i en morter. Fennikelfrøene gir en fin toasted smak av anis/lakris. Ha kjøttdeig, skinke, basilikum, finkutett kapers, fennikkelfrø og parmesan sammen i en skål. Ha i saltet, finkuttet hvitløk og nykvernet pepper etter smak. Kna blandingen med hendene til en jevn farse.

Bruk en skje til å ta av en bit av farsen og rull ut små boller på størrelse av en bordtennisball med håndflatene. Legg på en tallerken.

Skrell og finhakk løk og gulrot, vask og finhakk selleriroten. Varm oljen i en stor stekepanne og fres grønnsakene til de er blanke. Ta ut av stekepannen og ha i litt mer olje og litt smør. Stek kjøttbollene på alle sider til de er brune.Langhe Rosso 2009

Mos tomatene i rødvinen med en stavmikser og hell i stekepannen. Ha i grønnsakene, salviebladene og kjøttbollene. Skru ned varmen og ha et lokk over. La det putre i vei i ca 40 minutter.

Serveres med 500 g fullkorns tagliatelle.

Fylden, sødmen og saftigheten i denne vinen bærer kraften i kjøttbollene og saftigheten i sausen meget bra. Vi snakker Vajra og Langhe Rosso, året er 2010.