Kald ostekake

Det er bare å gi seg i kast med denne deilige ostekaken! Den smaker godt, den er enkel å lage og vil imponere gjestene dine.

– – –

bunn
10 stk digestive kjeks
75 g smeltet og avkjølt smør
1/2 ts malt kanel

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland inn smør og kanel, fordel deigen i en jevn masse i bunnen på en springform (24cm), kledd med bakepapir.

fyll
2 egg
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1/2 dl mørk muskovadosukker
2 ss Baileys
3cl espresso
150 g naturell ferskost (snøfrisk)
1,5 ts vaniljesukker

Etter å ha skilt eggeplommer og eggehviten, stivpiskes eggehviten. Pisk så fløten til krem for seg. Ta eggeplommene og visp sammen med begge typer sukker til sukkeret har blandet seg godt inn. Bland den romtempererte Baileysen sammen med den varme espressoen, ferskosten og vaniljesukkeret til en jevn masse. Vend forsiktig inn eggehviten og kremen. Når massen er jevn og fin helles den over i formen og settes i fryseren i minimum 4 timer.

sjokoladesaus
50 g smør
1/2 dl sukker
1 ss kakao
1 ss hvetemel
1,5 ss melk
3cl espresso (eller sterk kaffe)
1/2 ts vaniljesukker

Smelt smøret og ha i sukker, kakao, hvetemel, melk, espresso og vaniljesukker. Rør sammen alle ingrediensene i en kjele ogvarm det på medium varme til sausen tykner. La den avkjøle og hell den over i en frysepose. La den hvile i romtemperatur frem til garnering. Ta kaken ut av frysen og ta den ut av formen. Klipp et lite hull i hjørnet på posen og pynt kaken med saus og sjokoladebønner eller revet sjokolade.

Vietti Moscato d’Asti Cascinetta 2016. Viettis Moscato er frisk og lett med fine smaker av fersken og lichi. Sødmen er ikke overveldende og er leken til den kalde ostekaken. En ikke for tung dessert eller dessertvin som du garantert kommer til å ha glede av som en avslutning på et godt måltid.