Hvordan handle på bestillingsutvalget.

VPTheresesgt

Det forundrer meg egentlig at trenden er nedadgående for bestilling av viner på Bestillingsutvalget (BU). Det er enkelt å bestille, det er ofte mer spennende viner der og man kan hente vinene kjapt og enkelt på polet eller til og med få de sendt rett hjem.

Du finner for eksempel ca. 1 500 varer på Basisutvalget, mens Bestillingsutvalget har hele 13 800 varer å velge mellom. Er du på jakt etter noen spesielt gode viner finner du de ofte kun på Bestillingsutvalget. Selv gjør jeg 90% av innkjøpene mine ved å sende en bestilling på mail til mitt lokale polutsalg. Når vinene er klar til henting får jeg en sms og kan hente varene når det passer meg. Ikke koster det noe ekstra heller. Det kan kanskje virke uoverkommelig å finne frem til hva en bør kjøpe med et så stort utvalg, men det er hjelp og få.

En måte å finne frem på er å følge anbefalinger på blogger som husets vin, heia mati glassetmatogvinogmer, vinspalten, hva har jeg i glassetnow I lay me down to drink, vinfakta, vin og ruinølportalen, eller dagens næringsliv, aperitif, a-magasinet, vinforum på facebook, vinforum magasinet (det finnes flere). Hver og en av disse har sine egne preferanser som man må finne ut av og sammenligne med sine egne smaker. Finner du stadig viner du liker fra en av kildene anbefalt her, er det det bare å følge de videre. Du vil mest sannsynligvis ikke bli skuffet. Det er en start.

MagnumFlsk

Selv frekventerer jeg gjerne linkene over for å finne frem til nye viner, samtidig som jeg stadig er på nyhetssmakinger hos importører, vinmonopolets nyhetssmakinger, vinreiser og min lille vinklubb. Vivino er også ofte brukt for å dele gode opplevelser, sjekke priser, anbefalinger og ratinger av viner.

Ta gjerne bilder av etiketten når du kommer over en vin du liker så du husker den til senere. Med navn og årstall på vinen finner du den forhåpentligvis igjen på Vinmonopolets lister. Da er det bare å sende en mail med navnet på vinen, varenummeret og antall eller å bestille via nettbutikken. Lykke til!

PS! Matogvinnett skriver også for Norske Vinklubbers Forbund og leverer vidoer til den Norske Vinfagskole. Linker og smaksopplevelser som ikke havner på hjemmesiden, finner du på Facebook eller Instagram.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: