Gulrotkake

Gulrotkake1114_ws2_2

Min venn, Eivind, har snekret sammen denne supre oppskriften på gulrotkake. Det er en mektig og saftig kake med fin sødme og syrlighet fra sitron og appelsinen. Sammen med dessertvinen er dette en herlig avslutning på et måltid, eller server kaken (med vinen), når som helst på dagen. Mektig godt!

oppskrift: Eivind Ell

8 stk egg
6 dl sukker
6 dl hvetemel (siktet)
1 dl nøytral matolje
3 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
6 store gulrøtter
appelsinzest fra 1 appelsin

Pisk egg og sukker luftig. Deretter sikter du inn mel og de andre tørre ingrediensene. Olje, raspet gulrot og appelsinzest kan blandes og røres inn litt etter litt. Stek kaken i en langpanne på 180 grader i ca. 40 minutter.

Glasur
500 g kremost (philadelphia eller snøfrisk)
600 g melis
150 g smør
1 vaniljestang
sitronzest fra 1 sitron

Mens kaken steker kjører du kremost, melis, vaniljefrø, sitronzest og smør til du får en fluffy og fin konsistens på kremen. Når kaken er avkjølt deler du den i to og smører et tynt lag på bunnen. Legg toppen forsiktig tilbake og smør resten av kremen utover topplokket.

Tariquet 2010

Ch. du Tariquet Les Dernières Grives 2011
Denne flotte dessertvinen har en god smak av vanilje, fersken og en behagelig syrestruktur som gikk som hånd i hanske med den saftige og fyldige gulrotkaken. Det er ikke en kompleks vin, men den er akkurat hva som skulle til til denne kaken. Den har ikke vondt av å bli servert med en temperatur på 10° C. Tariquet er akkurat kommet i ny årgang og anbefales konsumert innen 1-2 år. Det skulle ikke bli et problem! Pur glede i hver bit og hver slurk.