Enoteca Grandi Vini, Alba by, Piemonte.

Enoteca
Enrico Maccario

Under vinturen jeg hadde til Piemonte med noen venner i august var vi også innom Enoteca Grandi Vini i Alba by. Enotecaen ligger i enden av gaten Via Vittorio, like før en kommer til Piazza Risorgimento.

EnotecaHer startet Enrico og hans far butikken for mer enn 25 år siden. I de 10 første årene var også kameraten, Pierlorenzo Degiorgis, med. Fra den spede begynnelsen og frem til i dag har Enrico sett mange små produsenter gjøre store fremskritt og er stolt av å kunne representere alt fra de minste til de største produsentene hvor mange nå er kjent over hele verden. Utvalget øker stadig med nye framvoksende produsenter og i kjelleren har han et stort utvalg av årganger fra begynnelsen av forrige århundre frem til i dag.

Enrico er kanskje den personen i Alba med størst utvalg av kvalitetsviner og med best kjennskap til de lokale produsentene i Langhe. Grandi ViniHan har lenge også hjulpet en venn av meg som importerer viner med kontakter til produsenter, organisere transport og ikke minst har han en imponerende kunnskap og en stor kjeller med viner til akseptable priser.

Jeg kan anbefale å handle med Enrico gjennom hans online butikk. De sender viner over hele verden.

Enoteca Grande Vini