Ch. K Rouge 2008

Det er spesielt moro å finne en vinmaker som lager så gode viner som Katharina Mowinckel gjør. Ikke bare lager hun gode viner, men hun kommer fra min hjemby, Bergen, også. Nå bor hun i Le Fougueyrat, 15 km from Bergerac og 80 km øst for Bordeux i Frankrike.

Det har på kort tid blitt mange utmerkelser for vinene til Katharina. Ch. K Rouge har fått sølvmedalje i «Concours General de Paris» allerede i hennes første årgang, 2003. For 2005 årgangen ble det gull i «Concours de Bordeaux«, for 2008 årgangen ble det sølv i «Concours International Mundusvini Biofach» og for 2009 årgangen ble det gull i «Concours de Bordeaux«.

2008 ble en meget godt årgang med perfekt modne druer. Det startet med en våt vår og dårlig vær under blomstringen som gav en lav avkastning, mens sommer og høst var varm og tørr som ga perfekt modning og konsentrasjon. Etter 3 ukers maserasjon og 18 mnd modning på franske eikefat ble vinen tappet på flaske, hvor den får hvile i 6-12 mnd før den kommer på markedet. For å unngå for sterkt eikepreg blir det brukt en blanding av nye fat og fat som har vært brukt 1-3 ganger.

Ch. K Rouge 2008 er en kraftig og konsentrert vin som har smaker av kirsebær, solbær og krydder, og med fløyelsaktige tanniner. Elegant og lett fruktig finish. Med mat utfolder vinen seg og smaker av fersken, jordbær og bringebær sammen med en frisk syre og fylde som sitter lenge.

Anbefaler 1-2 timer lufting hvis den drikkes nå. Drikkes best om 2 til 5 år.

Drue: 85% Merlot & 15 % Cabernet Sauvignon

Foto: Bernard Dupuy

Passer til lam, and og okse.

DN.no/De tre beste

Aftenposten.no

Vinforum.no

Chateu K  (kart)

Vinmonopolet 180.-kr (v#4290601)

andre viner fra Ch.K på vinmonopolet:
Ch. K Blanc 2008
Ch. K. Saussignac 2009  (dessertvin)