Brownies med bringebær og hvit sjokolade

Browney *

Eivind Ell har igjen pønsket ut en eminent oppskrift! Mange har laget brownies før og noen har vært bedre enn andre, men ingen har vært så god som denne!

8 egg
125 g mel
250 g smør
800 g sukker
500 g mørk sjokolade (Valhrona Manjari 64%)
100 g hvit sjokolade (Valhrona Ivoire 35%)
1 kurv frosne bringebær (Frigard, fra Lærdal)

Sett sjokolade og smør til smelting over vannbad mens du pisker egg og sukker til sukkeret er løst opp. Hell smør og sjokolade over egg og sukker, mens du pisker fort. Sikt til slutt inn melet og hell massen over i en langpanne. Dytt bringebærene ned i massen, slik at de forsvinner under sjokoladen. Fordel de hvite sjokoladebitene utover kaken og stek på 170 grader i ca. 40 min.

Skal du få frem den superdigge smaken holder det ikke å bruke Freia kokesjokolade! Derimot Valhrona er bra saker, den ble kjøpt hos Sverre Sætre, og ga et utmerket resultat. Bringebærene var fra en gård i Lærdal. Disse bærene fryses ned rett etter plukking og smaker herlig friskt. At bærne er frosne, gjør det bare enklere å få dyttet de ned i deigen.

Vajra Moscato d`Asti

Kaken er mektig og tung, og trenger noe søtt og friskt i glasset. En brusende frisk Moscato d`Asti frisker opp inntrykket og gir deg rom til å ønske å spise et kakestykke til. Når du ikke orker mer kake, er det ikke vanskelig å bli sittende å nippe til litt mer av Moscatoen. Har du i tillegg et bringebær eller to igjen blir det fullkomment:) Med 5,5% alkohol på denne friskussen blir du ikke noe annet enn i godt humør.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: