Andebryst med appelsinsaus

til 4 personer

4 andebryst
druekjernolje
smør
salt og pepper

Tørk og krydre andebrystene, skjær tre snitt i skinnsiden, og la de ligge i romtemperatur. Ha smør og olje i en stekepanne og sett den på sterk varme. Stek brystene med skinnsiden ned i 6min før du snur de og steker videre i 5 min. La de hvile på en tallerken i 10minutter mens du venter på at ovnen skal bli 180°. Sett i ovnen og la de stå der i 30min eller til de har en kjernetempertur på 65°. La de hvile på benken med folie på i ca 15min før de skjæres opp. NB! Ta vare på stekefettet til sausen.

potetstappe
10 mandelpoteter
1 pastinakk
1 søtpotet
80 g smør
2 dl fløte
2 dl lettmelk
salt og pepper

Skrell alt sammen, skjær i terninger og kok opp til de er møre og gode i en gryte med 2 klyper salt i vannet. Hell av vannet og la det dampe av seg. Ha i smør, salt, pepper, melk, fløte og stapp det hele godt sammen. Ikke vær redd for å bruke pastinakk til stappen, du vil få en god smaksopplevelse med den i.

appelsinsaus
4 dl vann
3 terninger hønsbuljong
1 appelsin
3 ss cointreau
3 ss fungi
3 ss mel
2 ss ripsbærgele
salt og pepper

Bland hønsebuljongen i vannet mens det varmes opp til kokepunktet på lav varme. Ha i cointreauen og la sausen koke inn til det halve.
Ha i saften av appelsinen og reduser videre. Rør inn ripsbærgele, mel og fungi. Hold sausen varm i noen timer. Før servering heller du inn stekefettet fra kalkunen og smaker til med salt og pepper.

Servèr med bønner, gullerøtter og sølvløk. Løken surres i litt smør og pepper i en panne på lav varme i 20min.

Anbefalt drikke: Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008