Ananas og mangocarpaccio

Ananas og mango carpaccio
Dette var superdigge og friske smaker av saftige og leskende carpacciobiter av ananas og mango. De løvtynne bitene smeltet på tungen! Fin sødme i frukten og med god friskhet fra koriander, mynte, lime og ingefær.

til 4 personer

1 stor ananas
1 stor mango
20 g frisk ingefær
2,5 dl vann
80 g sukker
1 lime
2 stenger frisk mynte
1 potte frisk koriander

Begynn med å krystallisere korianderen .
Dypp fine koranderblader i eggehvite og dryss strøsukker i et fint lag over. La bladene tørke minimum 1 time i romtemperatur.

Ananas-sausDel limen i to, legg den på magen og skjær i tynne skiver. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver. Kok opp sukker, vann, ingefær og lime og la laken trekke i 30 minutter, avkjøles. Sett gjerne kjelen i kaldt vann for å kjøle vesken ned raskere. Ha resten av koriander- og peppermyntebladene i en blender, sil den avkjølte laken over og kjør det hele til en grønn saus.

Skjær skallet av mangoen, sett den på høykant og skjær av løvtynne skiver. Skjær av skallet på ananasen, skjær av bunnen og del den i to. Del den nederste delen i to igjen og skjær løvtynne skiver av ananasen også.

Ha halvparten av sausen på bunnen av serveringsfatet og anrett ananas og mangoskiver over. Ha litt mer saus over frukten og pynt med den krystalliserte korianderen.

Her smakte jeg en Sauterne Castelnau de Suduiraut 2005 til, men det var helt feil. Den var for søt og for mye fatpreg på smak. Jeg skulle nok forsøkt en noe friskere dessertvin, kanskje en Saracco. Heldigvis har jeg mer dessert til overs og kan prøve meg frem litt mer.