Stekt isgaltfilet med kjempereker

400 g isgaltfilet
2 stk kjempereker
salt & nykvernet pepper
solsikkeolje
2 ss smør

Skyll fisken i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Vri av hodet på reken og ta av skallet (skallet brukes i sausen) og ta bort tarmen. Sørg for at fisken er fri for skinn og ben. Gni fisken og rekene inn med salt og pepper. Stek på høy varme i olje og smør til det får en sprø og gylden skorpe på den ene siden. Trekk pannen til side, snu fisken og reken og la det ligge i 1 minutt til før du tar ut reken. Fisken kan ligge et minutt til.

Saus
1 sjalottløk
1 gulrot
1 fennikel
1 ss rapsolje
1 ts tomatpurè
1 dl hvitvin
1 dl fløte
1 dl kokoskrem
2 ss smør
skall fra kjemperekene
saft fra 1/2 lime

Grovhakk og stek sjalottløk, gulrot og fennikel lett i olje i en dyp stekepanne. Ha i tomatpureen og stek til den er karamelisert. Ha i hvitvin og reduser. Tilsett rekeskallet, fløte og kokoskrem. La det småkoke i ca 1 time. Sil av og visp inn smør og smak til med salt, pepper og limesaft. Skum det opp med en stavmikser i kjelen før servering.

Server med potetstappe og smørdampet vårløk.

Til denne retten anbefales  Battenfeld-Spanier Hohen-Sülzen Grüner Sylvaner 2010 , en frisk Sylvaner med kremet smak av sitrus som passer utmerket til den kremete sausen.