Sunn alenemiddag

Jeg smiler litt i skjegget jeg ikke har når jeg tenker på hvor enkelt og greit det var å hive sammen denne sunne, og særs gode middagen slæsh forretten. Det blir nok ikke siste gang den blir laget for å si det sånn!

–  –  –

til 1 person!

450 g backloin laksefilet
1 stk hjertesalat
1 lime
1 stk mango
1/2 stk chilipepper
4 ss soyasaus
maldonsalt
sesamfrø
pepper

Kutt hjertesalaten i strimler, chili i ringer og mango i terninger, bland alt sammen og sprinkle litt god sitron-olivenolje over sammen med litt nykvernet pepper og en klype salt over. Skjær laksen i 2 cm tykke skiver, anrett på salaten, skvis saften ut av en halv lime over og strø tilslutt sesamfrø over. Voila!

En så enkel rett trenger en spesielt god vin. Begge vinene jeg smakte til er spesielt gode og gjorde sitt til at jeg storkoste meg! Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Terrassen Riesling 2014 er en perfekt modnet vin med akkurat passe tyngde i frukten med smaker av melon, honning, pære og lime som omsluttet smaken av moden mango, chilipepper og laks samtidig som syren i vinen fint balanserer ut limen. Klassisk rieslingpreg av hvite blomster og stenfrukt. Går du opp et hakk i kvalitet (og pris!) får du en opplevelse som er absolutt spesiell. Keller Westhofen Kirchspiel Riesling trocken 2016 er en enestående vin, ung nå men etter å ha blitt luftet et døgn gir en helt spesiell fin dybde i frukten samtidig med en elegant friskhet. Jeg tar den med her for at du skal vite at det finnes noe spesielt godt der ute, om enn vanskelig å få tak i.

En rimeligere men også meget god vin til denne retten er Geil Bechtheimer Hasensprung Riesling Trocken 2015.

Og ja, jeg klarte helt greit å spise opp hele laksen alene!