Sitronterte

til 8 personer

2 dl malte mandler
5 dl hvetemel
2 ss sukker
2 ts revet sitronskall
150 g smør
1 eggeplomme

Bland malte mandler, hvetemel, sukker og sitronskall i en bolle. Smuldre inn smøret med hendene til en kornet blanding. Elt inn eggeplommen i deigen og tilsett litt vann hvis deigen blir litt for tørr. Rull deigen til en lang pølse og pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i 2 timer.

fyll
2 hele egg
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
75 g smør
1 ts sitronskall
kandisert sitronskiver

Kjevle ut deigen og trykk den ned i en smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett bunnen i fryseren i 10 minutter før du steker den i 200° i 15 minutter, til den er gyllen. Avkjøl på rist.

Ha egg, eggeplommer og sukker i en bolle og rør godt i 1 minutt. Sett bollen over et vannbad og rør til blandingen begynner å tykne (ca 2 min.). Tilsett litt og litt sitronsaft mens du rører godt, helt til blandingen tykner (8 min).

Ta bollen bort fra varmen og rør inn smør og sitronskall. Hell fyllet over paien og sett den i kjøleskapet en times tid. Pynt med kandiserte sitronskiver (skjær sitronskiver, strø litt sukker over og sett i ovnen på 200° i ca 10 minutter, til gyllen).

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: