Produttori del Barbaresco 2008

Produttori del Barbaresco
Barbaresco Produttori del Barbaresco 2008

Her kommer et kjapt utvalg av de beste vinene fra gårsdagens smaking av kooperativet Produttori del Barbaresco sin 2008 årgang.

Det ble smakt 9 enkeltmarksviner fra vinmarkene Asili, Muncagota, Montefico, Montestefano, Ovello, Pajé, Pora, Rabajà og Rio Sordo. 2008-årgangene av Barbaresco vinene er fullt på høyde med de beste årgangene og kan sammenlignes med den gode 1990 årgangen ifølge Aldo Vacca, Produttori del Barbarescos direktør. Alle vinene er laget på 100% Nebbiolo, og kan fint lagres i opptil 20 år.

Barbaresco Riserva Muncagota 2008
Klassisk Nebbiolo duft. Lang sval smak av kirsebær, rik og god frukt. Godt med tanniner og lang syrlig ettersmak.

Barbaresco Riserva Asili 2008
Kompleks og elegant vin med fin balanse, og et godt tanninsk bitt. Innsmigrende smak av trøffel og røde frukter. Lang og god ettersmak.

Barbaresco Riserva Rabajà 2008
Nydelig vin med en fruktig smak av søte kirsebær og lær. Flott balanse og fin syre, sitter lenge. Bra med tanniner.

Barbaresco Montestefano 2008
Dette var kveldens høydepunkt! Klassisk ren Nebbioloduft. Silkemyk inngang, lett kraftig med mye, saftig, frukt og integrerte tanniner. Ekstremt god munnfølelse som sitter lenge i.Barbaresco

Dette er viner som krever matfølge, prøv gjerne til pastaretter, risotto, kylling og lettere kjøttretter.

Det er helt unikt for denne rekken av viner at alle koster det samme, 369,90kr. Ikke de billigste Barbarescoene, men det beste kjøpet for viner av denne klassen. Tradisjonelt blir disse vinene fort utsolgt, så det er bare å følge med den 3. mai. Da blir de tilgjengelige på Vinmonopolet.

Vintagesonline.no

Finsrud.org

Produttori del Barbaresco

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: