Chateau Musar 2003

Denne rødvinen skuffer sjeldent.

Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 og regnes som Libanons ledende vingård. På 180 hektar mark i 1000m høyde, nord for Beirut i Bekadalen, har druene perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost. Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars fantastiske viner.

Innhøstningen av 2003 årgangen startet 4. september. Hver av druesortene (Cabernet Sauvignon, Cinsault og Carignan) gjæres og får 2-4 ukers maserasjon, hver for seg, før de lagres 6-9 måneder i sement-kar og deretter et år i fransk (Nevers) eik barriques, før de blandes og får 9-12 måneder til i kar før de blir tappet på flaske og lagret i Chateau Musars kjellere høyt oppe i fjellene ved Ghazir for å modne og utvikle seg i 4 år til.

Alle Chateau Musar rødvinene modnes totalt 7 år før de blir frigjort på markedet. Den neste årgangen, Chateau Musar 2005, blir sluppet i mai ved London International Wine Fair.

Dette er en nydelig rødvin med en fyldig smak av kirsebær, plomme, fiken, krydder, nøtter, tobakk og sjokolade. Den er fruktig og har myke tanniner, sammen med en lang avslutning og balansert syre gir det en meget god opplevelse som sitter lenge i. Den er fremdeles ung men kan drikkes nå og frem til 2025.

Jeg smakte 2003 årgangen i godt selskap på nyttårsaften (2011) til Rødvinsmarinert indrefilet av lam.
I de siste årene har også Musars hvitvin, lagret på eikefat, fått gode anmeldelser.

Drue: 1/3 Cabernet Sauvignon, 1/3 Carignan og 1/3 Cinsault

Aperitif.no

Aperitif.no (2)

DN.no

Vinofil.no

The Winedoctor

Chateau Musar

vinmonopolet 280.- kr (v# 1005301)

tidligere smakt;
Chateu Musar 2001

andre viner fra Musar på Vinmonopolet;
Ch. Musar 1998 (150cl)
Ch. Musar 2003 (hvit)
Hochar Père et Fils 2004
Musar Jeune 2010
Musar Jeune 2009 (hvit)