Gratinert sjøkreps med urtesmør

gratinert sjokreps

4 rå sjøkreps
250 g smør
1 sitron
2 hvitløk
1 chili, rød
1 neve fersk timian, basilikum, estragon
salt & pepper

Del krepsen i to langs midten. Ta bort paven, magesekken (som ligger øverst i hodet), og tarmen.
Ha smøret i en kjele og la det smelte litt. Finhakk hvitløk, chili, timian, basilikum, estragon og rør det hele inn sammen med smøret. Ha blandingen over halen til krepsene.

Gratiner krepsen i ovnen på grillelementet, 260° i 5 minutter til smøret er gyllent og krepsene så vidt er gjennomstekte. Serveres med nystekte baguetter.

Anbefalt drikke: Markus Molitor Riesling Trocken 2009
(Nok en gang gratuleres Vinmonopolet med manglende opplysninger på deres webside. Selv om denne vinen er å finne på basisutvalget på Storo, er kun 2008 årgangen omtalt og at den er utsolgt. Begge deler er feil.)