Vin, øldampet og gratinerte blåskjell

1 kg blåskjell 1/2 flaske Nøgne Ø, brown ale 2 cl tørr hvitvin 1 banan-sjalottløk 1/4 stilk finhakket purre 1 ss smør 3 blader bladpersille litt bacon parmesan Surr først sjalottløk og hvitløk i en egen gryte. Tilsett øl og finhakket persille og la det koke under lokk i 4 min. Ha hvitvin, løk,…

Les mer


Smådjevler

Deilige dadler med frakk av bacon. 20 dadler 20 baconstrimler Surr baconskivene rundt dadlene og fest med en tannpirker. Stekes i ovnen på 200 g i ca 15 min, eller til baconet ser ferdig ut.

Les mer


Ovnsbakte epler, honning og nøtter

100g Selbu blå 1 dl grovhakkede valnøtter 2 stk medium store epler 4 ss flytende akasiehonning Vask eplene og skjær i tynne skiver. Ta bort stenene. Fordel epleskivene i smurte (eller på bakepapir) ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene. Stek midt i ovnen på 200 g i 15 min. Bryt Selbu…

Les mer


Ribberester

Dette er en superenkel reste-rett som smaker kjempegodt. Har du ikke ribbe kan du bruke det kjøttet du har for hånden. 200 g ribberester 7 ss teriyaki sauce 5 ss ketjap manis 1/2 lime Skjær til passe størrelser av kjøttet og sett en tannstikker i hver bit (ikke bruk stikker med fluor:). Bland…

Les mer


Mango Juice

Dagen derpå drikken! 1 mango 1/2 dl limesaft 1 selters knust is Bland mangokjøtt og lime i en kjøkkenmaskin. Hell opp i en mugge, og bland i selters, knust is og server i iskaldt glass. Om ønskelig can du blande inn noen cl med calvados og redusere mengde selters.

Les mer


Asparges ”Parmigiano Reggiano”

2 ss pesto 250 g pistasienøttekjerner 1 egg, sammenpisket klaret smør til steking Parmesan-is Lages helst en dag i forveien. 100 g parmesan, finrevet 5 dl fløte Ha parmesan i en blender. Kok opp fløten og hell over parmesanen. Kjør blandingen på middels hastighet til den blir helt glatt. Ha den…

Les mer