Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2010

Denne vinen vender jeg stadig tilbake til. Det er en deilig og rimelig barbera med flott frukt, lett eiket og friske tanniner som passer godt til fredagspizzaen. Her får du mye vin for pengene. En av de beste årgangene av denne er 2007. Kommer du over noen er det bare å kjøpe det du får tak i!

Giacosa Fratelli er en familiedrevet vingård i Neive, ikke så langt fra Alba, sør i Piemonte. På 50 hektar vinmarker produseres totalt 500 000 flasker vin i året. De har vinmarker blant annet i Nieve, Alba, Fratelli, Monforte D`Alba, Castiglione Falletto og Tresso Tinello.

Bussia kommer fra Cascina Canaverei i Monforte d’Alba. Denne vinmarken, som dateres tilbake til slutten av 1800 tallet, er på 11 hektar og ligger på 410 meters høyde. Jorden her har et høyt jerninnhold og vinene herfra har en intens fruktighet og tydelige tanniner. Her er det plantet 4,5 hektar med Nebbiolo Da Barolo, 3,5 hektar med Barbera og 3 hektar med Dolcetto.

Tradisjonell maserasjon i 15 dager med maks temperatur på 28 grader. Ståltanker, malolaktisk gjæring, 10 måneder i franske eikefat på 60 Hl og 30 Hl.

Passer til pizza, pasta, oksekjøtt og ost.

Drue: 100% Barbera

Dinmat.no

Piemonte review

Horeca Nytt

Giacosa Fratelli

Vinmonopolet 129.- kr (v#1571101)

tidligere smakt:
Giacosa Fratelli Barbera d’alba Bussia 2008

andre Fratelli viner på vinmonopolet:
Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2006
Giacosa Fratelli Roero Arneis 2010