Stekt skulder av lam

Oppskriften er beregnet for 4 personer

3 lammeskuldre
8 einebær
1 neve rosmarin
10 laurbærblader
10 hvitløk
1/2 sitron
1 dl vann
12 poteter
salt & pepper

Gni kjøtet godt med salt og pepper.

Vask potetene og kutt de i ca 6cm biter, legg de i en ildfast form. Hell over vann, sitronsaft og olivenolje sammen med hele, lett knuste, hvitløk. Legg kjøttet over potetene sammen medrosmarinen, dekk det hele med folie og sett i ovnen på 200° i 3 timer.

Ta ut formen og la det hele hvile. Sett det inn igjen etter 10 minutter uten folie øverst i ovnen og la stå i 5-8 minutter til.

stekt sjalottløk
10 sjalottløk
3 ss olivenolje
5 ss balsamicoeddik
2 ss honning
1 neve rosmarin

Ha olje og løken i en stekepanne på medium varme og rør løken jevnt i ca 5 minutter til de er gyldne hele veien rundt. Ha i balsamicoeddikk, vann og honning, fortsett å røre. Legg løken over i en ildfast form sammen med rosmarin og sett inn i ovnen på 200° i 10 minutter. Ta ut og la de hvile i 10 minutter før servering.

Anbefalt drikke:
Fontodi Chanti Classico 2007
Bøvelen Trippel øl fra Kinn

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: