Potetsalat

1 kg mandelpoteter
3 stk vårløk
1 neve finhakket gressløk
2 1/2 dl seterrømme
2 1/2 dl majones
2 ts estragon
1 sitron
Salt og hvitt pepper

Vask og kok 2 kg potetene «al dente» (kjernen skal så vidt være hard). Tøm av vannet og ta forsiktig av skallet. Dette bør rives av og ikke skjæres. Da beholder du den beste smaken og næringsstoffene. La potetene dampe av seg og avkjøle i romtemperatur.

Rør sammen seterrømme, majones, estragon, saften av en sitron (smakes til), pepper og salt. Salt skal alltid smakes til.
Skjær opp vårløken og gressløk og ha i blandingen. Hvis den blir for tykk kan den justeres med litt sitronbrus eller sprite.

Potetsalaten kan bli ekstra god hvis du har noen dråper trøffelolje i.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: