Tom Ka Gai (Thailandsk kyllingsuppe)

4 stk kyllingfileter
2 bokser kokosmelk
1 stk lime, saft og skall
6 stk vårløk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 gulrot
6 sjampinjonger
1 stang sitrongress
3 cm galangal
3 ss olje til steking
2 dl vann
1 hønsebuljongterning
3 ss soyasaus
frisk koriander

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler, bland i limesaft og raspet limeskall i en bolle og sett til side. Gi kokosmelken et oppkok, hold varm. Finhakk vårløk, hvitløk og chili, kutt gulrotene i tynne strimler og soppen i skiver. Fres det hele raskt i olje til de blir myke og blanke. Ha det i kokosmelken.

Løs buljongen opp i varmt vann og ha den (eller høns-/kyllingkraft), finkuttet sitrongress, galangal, soyasaus og den freste grønnsaksblandingen også i kokosmelken, kok opp og la småkoke i 20 min. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Ha kyllingen i de siste 5 minuttene. Dryss over hakket koriander før servering.

Jeg hadde nybakt italiensk landbrød og hjemmelaget smør til.

Anbefalt drikke; Aas Bayer øl, Maximin Grünhaüser Riesling Qba Feinherb 2010