Nøttekake med sjokolade og krem

bunn
5 mellomstore egg
4 dl melis
2 ts bakepulver
5 dl hasselnøtter

Kjør nøttene uten skall (blansjerte) i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Bland sammen nøtter, bakepulver og 1 dl melis. Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott. Smør en rundform godt med smør på innsiden og i bunn, hell i røren og stek kaken på 160 °C i ca. 1 time. Ta ut og avkjøl nøttebunnen i formen.

sjokoladekrem
2 dl fløte
200 g mørk sjokolade

Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Sett bollen oppi en gryte med varmt vann og smelt sjokoladen sakte. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen, rør sammen til blandingen er blank og elastisk. Hell sjokoladen over den avkjølte nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladekremen har stivnet.

kaffekrem
3 dl fløte
1/2 dl sukker
2 ss espressokaffe

Visp fløte, sukker og kaffepulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over på et fat. Ha på kremen og pynt med revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.

Anbefalt drikke: Dönnhoff Riesling 2009