Malvirà San Guglielmo Langhe 2004

Malvira Guglielmo 2004-

Jeg ble hektet på Malviras viner etter å ha smakt Roero Superiore 1999 for ikke lenge siden. Den vinen er ikke å få tak i lenger, men jeg fant nylig denne flotte, 10 år gamle San Guglielmo Langhe vinen. Den er det verd å stikke innom Skøyen VP for å plukke opp et par av de, eller eventuelt bestille på VP nettbutikk.

Du finner Malviras vingård i hjertet av Roero nær landsbyen Canale, 12 km nord for Alba. Roero ligger i den nordlige delen av Piemonte.  Malvirà ble startet opp på 1950-tallet av Guiseppe Damonte. I dag drives Malvirà av samme familie i regi av brødrene Massimo og Roberto Damonte. Massimo driver den delen av virksomheten som omfatter vinmarkene, Roberto arbeider med vinifikasjon og salg.  Gården har 42 hektar vinmarker med en årlig totalproduksjon på ca 380 000 flasker.

En spesialitet hos Malvirà er Langhe San Guglielmo, som har en druemiks på 70% Barbera, 25% Nebbiolo og 5% Bonarda piemontese. Druematerialet kommer fra leire- og kalkholdige, sørvendte marker. Langhe San Guglielmo anses for å være en svært vellykket blanding, der barberaen med sin tette, bærfruktige, syrlige og bløte stil smelter godt sammen med nebbiolodruens delikate og florale parfymerte egenskaper og faste tanninstruktur. Bonarda gir mer farge og fruktintensitet. Vinen ble første gang laget i 1985 og siden kun vært laget i gode årganger.

Malvira
foto © Azienda Malvirà

Langhe San Guglielmo er fermentert i ståltanker før den får et opphold på eikefat i 12-18 måneder avhengig av årgangens karakter og kvalitet og til slutt 12 måneder på flaske før salg. Vinen har vært produsert siden 1985 og lages kun i gode årganger. Totalt er det produsert 25 000 flasker i 2004.

Langhe San Guglielmo har en kjølig duft av moreller og modne bringebær. På smak har den et lett sursøtt preg med underliggende aner av karamell, vanilje og kirsebær. Den har en veldig god og balansert munnfølelse, fint syrlig bitt, fint balansert bruk av eik, integrerte tanniner og god fylde med en lett syrlig og lang ettersmak. Luft den gjerne 1 times tid før konsum.

Drikk denne til lammecarrè og urtetrekt indrefilet, eller drikk den alene uten matfølge.

Azienda Agricola Malvirà

Malvirà S. Guglielmo Langhe 2004

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: