Kamskjell i fløtesaus

Her er det bare å ha gjestene klare ved bordet, for denne forretten er ferdig på 3 minutter, og den skal serveres straks.

til 4 personer

8 kamskjell (m/rognpose)
2 dl fløte
2 ts safran
1 ss smør
1 sjalottløk
1 dl hvitvin
2 ss solsikkeolje
Salt og pepper

Bruk gjerne ferske skjell selv om de er ganske dyre (60.- kr pr stk i Oslo), les om hvordan de skal åpnes her. Ta vare på rognposen og noe av vesken i skjellene, den stekes sammen med muskelen. Bruker du frosne kamskjell er det best å tine de sakte, enten i romtemperatur eller i kaldt vann.

Ha alle ingrediensene klar på benken. Kamskjellene skal være renset og sjalottløken skal være finkuttet.

Varm en stekepanne på høy varme med solsikkeolje, smør og vin. Når vinen er kokt litt inn, 1 minutt, har du i kamskjellene. Flytt kamskjellene over til den ene siden av platen og ha i fløten, safran og sjalottløk på den andre siden. Stek kamskjellene i ca 1 minutt på den ene siden til de er gyldenbrun, samtidig som sausen koker inn. Smak den til med salt og pepper. Når sausen er varm helles den på tallerken. Legg rognposene på pannen, snu samtidig kamskjellene og la de steke i 20 sekunder til, anrett på tallerkenen.

Drikkeforslag: Dom. Huet Le Haut-Lieu Demi-Sec 2007